5G

Γράφει ο Αντρέας Ποταμίτης.

Οκ! Δεν είναι ψέμα πως εντός των τελευταίων 2 εβδομάδων έχουν αρχίσει να εμφανίζονται 5G κεραίες σε διάφορα μέρη στον κόσμο (Ναι.. και στην Κύπρο). Ο κόσμος έχει διχαστεί και τα online debates έχουν γίνει ο λόγος που θα ξεσπάσει τσακωμός της τάξεως… James Charles vs Tati (Look it up), γιατί, τόσο ετοιμοπόλεμοι είμαστε. 

Τι ακριβώς είναι το 5G

Ξεκίνησε το 2008 με μια συνεργασία της Nasa με τον Geoff Brown και την εταιρία Machine-to-machineIntelligence. Είναι η τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, θα έχουμε γρηγορότερο ίντερνετ από ποτέ. Η ακτινοβολία που εκπέμπει κατατάσσεται στην κατηγορία των ΜΗ- ιον(τ)ίζουσων ακτινοβολιών όπου σύμφωνα με μελέτες από επιστήμονες η συγκεκριμένη κατηγορία ακτινοβολίας δεν επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται τα 3G/4G/FM κ.α. Οι συχνότητες που εκπέμπει είναι ανάμεσα στα 3,3 – 4,2 Ghz. 

Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Κατά την διάρκεια της καραντίνας άρχισαν να ενσωματώνονται κεραίες σε διάφορα μέρη στην Κύπρο. Ήδη στην Λάρνακα 90 πολίτες έστειλαν επιστολή προς τον δήμο για να ζητήσουν εξηγήσεις για τις κεραίες που άρχισαν να «ξεφυτρώνουν» από το πουθενά. Στην Λεμεσό έχουν αρχίσει να τοποθετούνται κεραίες 5G σε διάφορα σημεία.

(Φωτογραφίες από την Δημόσια ομάδα στο Facebook “STOP 5G in Limassol”

Υποθέσεις

Παρόλο που πολλοί ιδικοί λένε πως το 5G δεν έχει επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, κυκλοφόρησαν μερικά βίντεο online τα οποία ρίχνουν ευθύνες στις κεραίες 5G για αρρώστιες όπως τον καρκίνο, την μείωση πληθυσμού κτλ. Όπως στο ακόλουθο, όπου οι γονείς ρίχνουν ευθύνες στην κεραία 5G που τοποθετήθηκε εντός του σχολικού χώρου. 

Ο Alex Jones εξηγεί πως το 5G δημιουργήθηκε για να μειώσει τον πληθυσμό.

 Υπάρχει λόγος ανησυχίας; 

Όσοι κατέχουν γνώσεις περί των ακτινοβολιών λένε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε. Το 5G είναι όσο επικίνδυνο όσο και οι υπόλοιπες ασύρματες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε για πάνω από δύο δεκαετίες. Οι κυβερνήσεις επίσης λένε πως δεν υπάρχει λόγος στην πανικού, ίσα ίσα επειδή θέλουν την ασφάλεια μας το 2017 180 επιστήμονες από 35 χώρες υπέγραψαν υπερ του να καθυστερήσει η εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδίου, ούτος ώστε να ξεκαθαριστεί αν το σήμα 5G είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε πως θα κάνουν τα πάντα για να μας κρατήσουν ζωντανούς, αφού εμείς είμαστε αυτοί που κρατούν το σύστημα.

Οικονομία

Κλειστήκαμε στα σπίτια μας το τελευταίο δίμηνο και αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε πολύ περισσότερο το διαδίκτυο. Εννοείτε πως το εμπόριο θα επηρεαζόταν, αφού δεν υπάρχει κίνηση μετρητών, και μαζί του η παγκόσμια οικονομία. Με την άφιξη του 5G θα μπορούμε να δουλεύουμε πολύ πιο γρήγορα από τα σπίτια μας, και αυτό είναι κάτι που έχει ανάγκη η παγκόσμια οικονομία την δουλειά. Γι’ αυτό αν πιστεύεις πως είσαι “υποχείριος” του καπιταλιστικού συστήματος, τότε λογικό να εξάπτεσαι μόνο στην σκέψη της εφαρμογής του 5G. Μέσα από τα μάτια ενός οικονομικού μεγιστάνα όμως, το 5G είναι το καλύτερο εργαλείο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί την συγκεκριμένη στιγμή αφού οι περισσότερες δουλειές μεταφέρθηκαν στον διαδικτυακό κόσμο. Εννοείται πως τίποτα δεν είναι άσπρο/μαύρο, η ενσωμάτωση μας στον διαδικτυακό κόσμο έχει μια γκρι ζώνη η οποία έχει πολλές πτυχές της να δείξει. 

Κάθε φορά που ένα παγκόσμιο φαινόμενο πληγεί τον πλανήτη είναι λογικό πως το ίδιο το σύστημα αναδιαρρυθμίζεται. Είναι σχεδόν προφανές πως η επίκαιρη αναδιαρρύθμιση έχει να κάνει με την προσαρμογή μας σε τεχνολογικά περιβάλλοντα και πως είναι αναπόφευκτη η εφαρμογή του 5G.

Έτσι για το “Good-bye” θέλω να σας δείξω την άποψη μερικών ανθρώπων στα Social Media περί του θέματος.

5G comments
5G comments