city

Μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες και ευχές που είχαμε από μικροί ήταν να μεγαλώσουμε. Το θέλαμε τόσο μα τόσο πολύ. Και δώ είμαστε λοιπόν, μεγαλώσαμε και ομολογουμένως δεν είναι όπως το είχαμε στο μυαλό μας. Η ζωή όμως είναι ένα υπέροχο, μαγευτικό ταξίδι με όλες τις κακές και καλές στιγμές, με όλες τις χαρές και τις στεναχώριες, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες με όλα γενικά τα σκαμπανεβάσματα της. Υπάρχουν κάποια πράγματα λοιπόν που καλό είναι να γνωρίζουμε και να συνειδητοποιήσουμε για να κάνουμε το ταξίδι μας στη ζωή ευκολότερο!

1. Η φαντασία το σκάει από το παράθυρο …

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κλειδώσει μακριά το παιδί που ήταν κάποτε κλειδώνοντας μαζί του και την φαντασία τους. Φοβούνται τις αλλαγές, έχουν καθησυχαστεί με τα πράγματα όπως είναι και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σκεφτούν κάτι καινούριο και διαφορετικό. Μην κάνεις το ίδιο σφάλμα!

2. Ανήκεις στα όνειρα σου!

Πολλοί είναι αυτοί που θα σου πουν πως αυτό που ονειρεύεσαι είναι αδύνατο να γίνει και θα σου πουν πως αυτό που κάνεις δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. Ο λόγος, γιατί ζούμε σε μια κοινωνία που μετρά την ευτυχία με βάση το χρήμα. Τα όνειρα σου λοιπόν έχουν σημασία και είναι σημαντικά μόνο σε σένα.

3. Οι γονείς σου δεν θα αλλάξουν ποτέ!

Κατανοώ πως όσο μεγαλώνεις άλλο τόσο κάποιες συμπεριφορές και πεποιθήσεις των γονιών σου σε ενοχλούν όλο και περισσότερο. Αυτό φιλαράκι μου λέγεται χάσμα γενεών. Πρέπει λοιπόν καταλάβεις πως δεν μπορείς να τους αλλάξεις, οπόταν το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις να τους αγαπάς και να τους νοιάζεσαι!

4. Το φιλικό σου περιβάλλον θα αλλάζει συνεχώς

Ναι, ο κολλητός/τη παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση και δεν το κουνάει από εκεί. Ο υπόλοιπος φιλικός σου κύκλος όμως θα αλλάζει συχνά για παράδειγμα όταν αλλάζεις δουλειά, όταν ξεκινάς ή σταματάς μια δραστηριότητα, ακόμη και όταν θέτεις προτεραιότητες στη ζωή σου. Με κάποια άτομα λοιπόν χάνεσαι αλλά έρχονται άλλα καινούρια.

5. Θέσε τα όρια σου

Το να θέσεις τα προσωπικά σου όρια , δηλαδή τι ανέχεσαι και τι όχι , είναι πάρα πολύ σημαντικό, σε γλιτώνει από πολλές παρεξηγήσεις και αχρείαστους τσακωμούς. Επίσης κάνεις καλό και στην υγεία σου αφού η διάθεση σου δεν θα χαλάει τόσο ευκολά από κάτι που έκανε κάποιος φίλος σου και σε ενόχλησε.

6. Ο μόνος σου εχθρός είναι ο εαυτός σου

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να κάνεις αυτό που αγαπάς και να επιτύχεις τους στόχους και τα όνειρα σου, εκτός από το ίδιο σου τον εαυτό. Αυτόν και μόνο αυτόν έχεις να αντιμετωπίσεις και να ξεπεράσεις, αγάπησε τον λοιπόν και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

7. Όλα είναι σχετικά

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Ο καθένας έχει τα πιστεύω και την δική του οπτική και άποψη πάνω σε ένα θέμα και πρέπει να είναι σεβαστή. Όλοι έχουμε μεγαλώσει διαφορετικά και κανείς δεν σκέφτεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Οπόταν ναι, κάνε διάλογο, δέξου άλλες γνώμες, πες την δική σου αλλά μην  προσπαθήσεις να αλλάξεις την γνώμη κάποιου ή να τσακωθείς με κάποιον. Είναι πραγματικά ανώριμο και δεν θα σε βγάλει πουθενά.

8. Θα κάνεις λάθη!

Ναι, στο λέω με ενθουσιασμό, γιατί στην ουσία το λάθος είναι το καλύτερο μάθημα και το βήμα προς την επιτυχία. Μάθε λοιπόν να μην το βάζεις κάτω και να μην τα παρατάς γιατί απέτυχες σε κάτι. Να θυμάσαι πάντα το ότι έκανες λάθος σημαίνει ότι προσπάθησες, δες επομένως τι εν πήγε καλά και εκμεταλλεύσου λοιπόν την ευκαιρία να βελτιωθείς.

9. Τα πάντα αλλάζουν

Τίποτα στην ζωή δεν μένει ίδιο. Να είσαι λοιπόν δεκτικός/η στις αλλαγές και δώσε χώρο στο καινούριο να έρθει. Ακόμη και εμείς αλλάζουμε αναλόγως των καταστάσεων της ζωής. Μην παίρνεις λοιπόν τίποτα για δεδομένο γιατί τίποτα δεν είναι!

10. Το αυθεντικό είναι διαχρονική αξία

Να είσαι εσύ, αυτό λέω. Μην καλουπωθείς στα μέτρα της κοινωνίας, στα μέτρα των άλλων. Μην χάσεις την ταυτότητα σου και αν θες να αλλάξεις κάτι σε εσένα κάνε το γιατί το θες και θα σου δώσει ικανοποίηση. Είσαι ο ίδιος σου ο δημιουργός φτιάξε λοιπόν τον εαυτό σου όπως εσύ ονειρεύεσαι.