taj mahal

Ο πιο πολύς κόσμος σκέφτεται την Ινδία ως μια τριτοκοσμική χώρα, μια βρώμικη έκταση γης, ένα μεγάλο χάος στους δρόμους όπου κανείς δεν γνωρίζει τι είναι οι λωρίδες κυκλοφορίας για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ποδήλατα κλπ, μια ανισορροπία στο ποσοστό πλουσίων και φτωχών, μια μάζα ανθρώπων αμόρφωτων, που δεν έχει τίποτα το σπουδαίο να προσφέρει στον υπόλοιπο πληθυσμό του πλανήτη. Τα μόνα θετικά που ξέρουν οι πλείστοι είναι η υπέροχη κουζίνα τους, το Bollywood, και η φαντασμαγορική τέχνη που υπάρχει – από Henna Tattoo στις παλάμες μέχρι τις παραδοσιακές στολές που θέλουν τόσο κόπο για να φτιαχτούν κλπ.

Η Ινδία όμως είναι μια χώρα η οποία έχει χαρίσει διάφορα επιτεύγματα της στο κόσμο, φροντίζει να μας παρέχει με πολλά υλικά που μας αρέσουν ή χρειαζόμαστε, και μας έχει δώσει 2 σπουδαίους καλλιτέχνες που είμαι σίγουρη πως δεν ξέρατε πως έχουν ινδική καταγωγή.

Πάμε να δουμε 7 πληροφορίες που μάλλον ουτε εσείς γνωρίζατε!

1.Το Σαμπουάν είναι ιδέα Ινδική!

Μια εφεύρεση Ινδική! Χρησιμοποιούσαν βότανα σε υγρή μορφή για να καθαρίζονται. Ακόμη και η λέξη σαμπουάν προέρχεται από τη Σάνσκριτ λέξη “champu” που σημαίνει “κάνω μασάζ”. 

bathtub

2.Η γέφυρα Bandra–Worli.

Μια γέφυρα 5,600 μέτρων σε μάκρος, 40 μέτρων σε πλάτος, και 126 μέτρων σε ύψος πάνω από Θάλασσα! Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 2009 μετά από 2,57,00,000 ώρες εργασίας και ενώνει το Βόρειο Μουμπάι με το Νότιο. Έχει το ίδιο αντίστοιχο βάρος με 50,000 αφρικάνικους ελέφαντες! Τα ατσάλινα καλώδια της γέφυρας είναι ίσα με την περιφέρεια της γης.

indian bridge

3.Ινδοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως υπάρχει νέρο στο φεγγάρι.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, το ISRO Chandrayaan- 1  (ο πρώτος σεληνιακός καθετήρας του Ινδικού Οργανισμού Διαστήματος) χρησιμοποιώντας τον χαρτογράφο σεληνιακής ορυκτολογίας του, ανίχνευσε νερό στο φεγγάρι για πρώτη φορά στην ιστορία.

4.Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός γάλακτος στον κόσμο.

Η Ινδία πρόσφατα ξεπέρασε την Ευρωπαϊκή Ένωση με παραγωγή που φθάνει τα 132,4 εκατομμύρια τόνους (2014).

cow

5.Η πρώτη χώρα που κατανάλωσε ζάχαρη.

Η Ινδία ήταν η πρώτη χώρα που ανέπτυξε τεχνικές εξαγωγής και καθαρισμού ζάχαρης. Πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό έμαθαν το εξευγενισμό και την καλλιέργεια ζάχαρης από του Ινδούς.

sugar

6.Τα διαμάντια εξήχθησαν για πρώτη φορά στην Ινδία.

Αρχικά, τα διαμάντια εντοπίστηκαν μόνο στις κοιλάδες στην περιοχή Guntur και Krishna του του ποταμού Δέλτα. Μέχρι να βρεθούν τα διαμάντια στη Βραζιλία κατά τον 18ο αιώνα, η Ινδία ήταν η χώρα που οδήγησε τον κόσμο στην παραγωγή διαμαντιών.

diamonds

7.Ο Freddie Mercury και ο Ben Kingsley είναι Ινδικής καταγωγής!

Ο Freddie Mercury, ο θρυλικός τραγουδιστής της ροκ μπάντας ‘Queen’, γεννήθηκε με το όνομα Farrokh Bulsara και ο διάσημος βραβευμένος με Όσκαρ αστέρας του Χόλιγουντ, Ben Kingsley, γεννήθηκε ως Krishna Pandit Bhanji.

freddie mercury

Πέρα από τις ενδιαφέρον πληροφορίες που μάθαμε, τι προσπαθεί να μας πει αυτό το άρθρο; Μας μαθαίνει να μην κρίνουμε ανθρώπους από την καταγωγή τους και μόνο λόγο κάποιον στερεότυπων που υπάρχουν. Η Ινδία για παράδειγμα έχει κακό όνομα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν Ινδοί επιστήμονες αντάξιοι με Ευρωπαίους/Αμερικάνους, άνθρωποι ταλαντούχοι που φτάνουν στην κορυφή, άνθρωποι που δουλεύουν για να βγάλουν το ψωμί τους. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κρίνουμε ή να σχηματίσουμε μια άποψη για κάτι που δεν γνωρίζουμε στο 100%.

Για ποια άλλη χώρα θα θέλατε να μάθετε;