couple problems

Και έρχεται η μέρα που..ερωτεύεσαι ή αγαπάς ένα άτομο.Τα αισθήματα είναι αμοιβαία ή και όχι.Παρόλα αυτά είναι εκεί.Το βλέπεις και το ερωτεύεσαι ακόμη περισσότερο.Κάνεις σκέψεις και όνειρα για αυτό το άτομο που ίσως αν είσαι τυχερός μπορούν και να πραγματοποιηθούν ολοκληρωτικά ή ως ένα βαθμό. Όπως και να έχει είτε το άτομο μείνει είτε φύγει έχει πολλά μαθήματα να σου δώσει και θα ήταν καλό να προσέξεις αυτά τα μαθήματα γιατί μόνο σε καλό – το δικό σου καλό μπορούν να οδηγήσουν.

Ο έρωτας στην αρχή είναι από τα πιο όμορφα και απαίσια συναισθήματα. Όμορφα στη φάση που χαίρεσαι με τα πάντα, πετάς στα ουράνια λάμπεις.Είσαι με ένα άτομο που πραγματικά θέλεις για τους δικούς σου λόγους και νιώθει ένα αίσθημα ολοκλήρωσης και ασφάλειας. Απαίσια όταν ο έρωτας φύγει ή σε εγκαταλείψει. Τότε αδειάζεις και όλα είναι σκοτάδι γύρω σου. Όλα είναι αλλιώς, λίγο πιο μοναχικά και μαύρα.Πνίγεσαι στις σκέψεις.

Πολλοί αγαπήσαμε και πολλοί ήμασταν με ένα άτομο που θέλουμε μια νύχτα ή για ένα μήνα ή ένα χρόνο. Η φάση αυτή όμως που επιλέγει ο ένας από τους δύο ή και οι δύο να μην συνεχιστεί αυτή η σχέση.. πονάει, πονάει πολύ! Και όλοι πονέσαμε ακόμη και να δεν το παραδεχόμαστε και προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλο μας.Όλοι έχουμε κλάψει- στεναχωρηθεί για ένα άτομο που πληγώσαμε ή μας πλήγωσε.Η ζωή όμως προχωρά και είναι κρίμα να μη προχωρούμε και εμείς μαζί της.

Βέβαια εμείς οι άνθρωποι από την άλλη ήμαστε μαζοχιστές, γουστάρουμε δράμα και να θυματοποιούμε τον εαυτό μας. Για όλα εμείς είμαστε το θύμα, ο άλλος φταίει και έτσι αυτόματα το αίσθημα της ευθύνης φεύγει ως δια μαγείας από πάνω μας. Γουστάρουμε και λίγο το απαγορευμένο. Δεν έχουμε αυτό που θέλουμε. Σκεφτόμαστε να κάνουμε πολλά για να το κερδίσουμε, είτε με θετική χροιά δηλαδή με το να κάνουμε πράγματα που ξέρουμε ότι θα άρεσαν σε αυτό το άτομο είτε με αρνητική χροιά.. να προσβάλουμε αυτό το άτομο, να γράψουμε είτε να πούμε απαίσια πράγματα για το ποίον του, να το πληγώσουμε όπως μας πλήγωσε.

Το εγώ μας είναι κυρίαρχο. Τι έπαθα εγώ, τι θέλω εγώ, τι μου έκανε εμένα, για να πονάω εγώ και άλλα τόσα. Το τι έκανε ο καθένας στη σχέση σας (λάθη και σωστά) τα ξέρετε μόνο εσείς ούτε οι φίλοι σας ούτε η οικογένεια σας που συνήθως θα πάρουν το δικό σας το μέρος. Αφού νοιάζεστε τόσο πολύ για εσάς θα ήταν καλό να αντιστρέψετε τους όρους του εγώ.. σε συναισθήματα και σκέψεις ωφέλιμες.

Όλα στη ζωή μας γίνονται για κάποιο λόγο.Περίεργο να το πιστέψεις και όμως αληθινό.Πως μπορείς να το πιστέψεις; Πρέπει να περάσεις από όλα τα στάδια. Έρχεται το τέλος της σχέσης σου; Ωραία. Αρχίζουμε με το πρώτο στάδιο που είναι ο θυμός, ο πόνος και η άρνηση. Τα συναισθήματα αυτά με το καιρό γαληνεύουν. Και τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Στο κρεβάτι έρχονται μαζί μας οι σκέψεις και τα παράπονα, τα γιατί και ο πόνος. Βρίσκουμε εύκολες λύσεις με το ποτό, το τσιγάρο, τις κακές συνήθειες και ίσως τη σεξουαλική επαφή με κάποιο άλλο άτομο που ίσως απαλύνει το πόνο. Αρχίζουν τα λάθη. Τίποτα από όλα αυτά τελικά δεν παίρνει μακριά τον πόνο αλλά τον δυναμώνει. Έρχεται η φάση της κρίσης και της κατανόησης που αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι το άτομο αυτό έφυγε. Ψάχνεις το άτομο αυτό και του λες να είσαστε ξανά μαζί. Είσαστε ξανά μαζί, για λίγο ή δεν είσαστε ποτέ ξανά μαζί. Και οι δύο πονάτε αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό. Η απόφαση του χωρισμού ήρθε για κάποιους λόγους και σε αυτή τη φάση τους θυμάσαι. Εδώ αρχίζει το καλό.

Στις συζητήσεις με αυτό το άτομο ή στις συζητήσεις που κάνεις με τον εαυτό σου κατανοείς ότι αυτό το άτομο δεν θα είναι όπως πριν, ότι υπάρχουν λόγοι που δεν είσαστε μαζί και λόγοι που δεν πρέπει να είσαστε μαζί. Εννοείτε ότι λείπει ο ένας στον άλλο, υπάρχει αγάπη και έλξη ακόμη αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει κάπου καλά και για τους δύο σας. Ίσως κάποτε όταν αλλάξετε και οι δύο, καταλάβετε κάποια πράγματα του εαυτού σας και του συντρόφου σας. Μέχρι τότε έχετε πολύ δουλεία να κάνετε μόνοι σας για να ξανά είσαστε σε μια σχέση με αυτόν που θέλετε ή με κάποιο άτομο που βρεθεί στο δρόμο σας.

Αγαπήστε τον εαυτό σας και δουλέψετε το μυαλό σας μόνο υπέρ σας και όχι σε υπερβολικό βαθμό.Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να ανακαλύψει το τι αρέσει και το τι είναι πραγματικά.Θα ανακαλύψετε πράγματα και πτυχές του εαυτού σας που ποτέ δεν ξέρατε. Θα κάνετε όνειρα και τα όνειρα σας.. στόχους. Θα πετύχετε και θα είσαστε χαρούμενοι. Θα καταλάβετε ότι δεν χρειαζόσασταν αυτό το άτομο για να είσαστε ευτυχισμένοι αλλά για να μοιραστείτε τη ευτυχία σας. Ευτυχώς για αυτό έχουμε τη οικογένεια και τους φίλους μας. Κάποτε θα έχετε αναλαμπές από αυτό το άτομο ότι σας λείπει. Είναι λογικό. Το άτομο αυτό θα ήταν καλό να το σκέφτεστε μόνο με θετικά συναισθήματα για να απαλύνει πιο εύκολα η απώλεια. Τότε στην έλλειψη αυτού του ατόμου παίρνεται και τα μαθήματα σας. Εδώ είναι η πιο κρίσιμη φάση.

Αυτό δεν είναι μάθημα σχολείου που μπορείτε να.. παίξετε πελλό όπως λέμε στη Κύπρο. Σε αυτή τη φάση αφήνεται για λίγο τα ποτά και τα ξενύχτια και προσέχετε τα σημάδια. Αυτό που σας λείπει από αυτό το άτομο είναι αυτό που θα θέλατε να είχατε εσείς. Θα θέλατε να σκέφτεστε πρακτικά, θα θέλατε να είσαστε αγνοί, αυθόρμητοι και τρελοί, ρομαντικοί και απόμακροι. Γιατί να μην τα προσθέσετε στον εαυτό σας, γιατί να μην μάθετε κάτι από αυτή τη σχέση;Γιατί να μην γίνεται καλύτεροι; Και όμως μπορείτε να γίνεται καλύτεροι και να αγαπήσετε και να διορθώσετε πολλά πράγματα πάνω σας που δεν τους δίνατε σημασία. Δώστε σημασία στα σημάδια και το μάθημα σας θα γίνει απλό, κατανοητό και θα σας βοηθήσει στη πορεία σας σαν άτομο μετέπειτα.

Ουδείς αναντικάταστος. Μετά όταν όντως μάθετε το μάθημα σας , αρχίσετε να δίνεται σημασία στα σημάδια.. κάτι άλλο θα έρθει. Εφήμερο, μόνιμο κανείς δεν ξέρει αλλά θα σας διδάξει και αυτό πολλά!Η καρδιά σας θα κτυπά ξανά και όλα θα γίνονται όλο ένα και καλύτερα.Θα πετύχετε και θα δείτε αλλαγές πάνω σας. Όλα θα πάνε καλά και ίσως καλύτερα από πριν και ίσως τα ξανά βρείτε αν επιμένετε με το άτομο που θέλετε είτε θα βρείτε κάτι νέο. Για να δούμε. Τα μάτια σας , η καρδιά σας- συναισθήματα σας και η λογική σας θα σας δείξουν τον δρόμο. Ισορροπία. Γαλήνη.

If you can’t love yourself how the hell you are gonna love somebody else?

Καλή μας τύχη.